Recept

Králík v myslivecké omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29675
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
50 g Cibule perlová
800 g Králík
70 ml Malinová pálenka
40 g Máslo čerstvé
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
30 ml Protlak rajčatový
120 g Šalotka
2 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 390kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
41% Sodík 815 mg
116% Bílkoviny 65 g

Králík v myslivecké omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.

2

Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.

3

Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.

4

Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.

5

Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.

6

Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept