Dušené kuře s fíky a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře s fíky a skořicí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
750 g | Fíky čerstvé |
1500 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř cayenský |
6 g | Petržel - nať |
10 g | Skořice celá |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
6 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fíky čerstvé, Kuře, Pepř cayenský, Skořice celá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře s fíky a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky a orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme kuře, osolíme, opepříme a přisypeme zázvor a skořici. |
2 | Dusíme přiklopené 45 minut, občas podlijeme vývarem. K dušenému masu přidáme sekanou petržel a rozpůlené fíky. Překryjeme poklicí a dusíme dalších 10 minut. |
3 | Osolíme a opepříme dle chuti a servírujeme. |