Perlička s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička s kaštany
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
6 g | Cukr krupice |
4 g | Estragon |
500 g | Kaštany jedlé |
4 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2000 g | Perlička |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
800 ml | Vývar drůbeží |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 560,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cukr krupice, Estragon, Kaštany jedlé, Kerblík, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička s kaštany postup přípravy receptu:
1 | Kaštany na povrchu slupky nařízneme do křížku, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté velmi horké oloupeme ze slupek. Kaštany zalijeme 400 ml vývaru, přidáme cukr, pokrájenou celerovou nať a uvedeme k varu. Vaříme 60 minut. Smetanu osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky. |
2 | Směsí naplníme perličku. Svážeme nití. Maso osolíme a opepříme, potřeme máslem. Pečeme při 225 °C 40 minut. Výpek z masa zředíme vývarem. |
3 | Maso servírujeme přelité výpekem, obložené kaštany. |