Holoubata na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata na hříbkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
2 ks | Holoubata |
250 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
75 g | Prejt |
5 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 217,7mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 344,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holoubata, Hříbky čerstvé, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prejt, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce. |
2 | Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje. |
3 | Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut. |
4 | Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí. |
5 | Osolíme a opepříme. |
6 | Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla. |
7 | Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata. |
8 | Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut. |
9 | Servírujeme horké. |