Recept

Zapékaný fenykl se šunkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29680

Ingredience

1000 g Fenykl sladký - hlíza
150 ml Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 327 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zapékaný fenykl se šunkou postup přípravy receptu:

1

Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.

2

Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.

3

Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept