Zapékaný fenykl se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný fenykl se šunkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29680 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Fenykl sladký - hlíza |
70 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný fenykl se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru. |
2 | Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru. |
3 | Pečeme při 185 °C do zezlátnutí. |