Vepřová panenka na ovoci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka na ovoci
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Karambola |
10 g | Kerblík |
60 g | Kiwi |
60 g | Mango |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 23,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Karambola, Kerblík, Mango, Šalotka, Sůl, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka na ovoci postup přípravy receptu:
1 | Olej smícháme s citronovou šťávou a marinádou polijeme maso. Necháme 1 hodinu odležet. Nakrájenou šalotku osmahneme na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme vínem. Zahustíme smetanou a posypeme sekaným kerblíkem. Osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | Maso opečeme na rozpáleném grilu. Propékáme cca 20 minut. |
3 | Kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, stejně postupujeme s karambolou a mangem. |
4 | Maso servírujeme podlité omáčkou s oblohou z ovoce. |