Vepřové á la srnčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové á la srnčí
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
150 ml | Ocet vinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
45 g | Sádlo škvařené |
4 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
1500 g | Vepřová pečeně |
150 ml | Víno červené |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 774,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová pečeně, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové á la srnčí postup přípravy receptu:
1 | Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin. |
2 | Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody. |
3 | Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut. |