Recept

Vepřová pečeně se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29683
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
20 ml Hořčice
2 špetka Majoránka
50 ml Olej olivový
600 g Paprika červená
2 špetka Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Saturejka
6 g Škrob jemný kukuřičný gustin
1 špetka Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
1250 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 599kJ
4% Sacharidy 14 g
80% Tuky 60 g
15% Sodík 294 mg
112% Bílkoviny 63 g

Vepřová pečeně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.

2

Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.

3

Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.

4

Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept