Černý kořen na bešamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen na bešamelu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29684 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Černý kořen |
2 ks | Citrony |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Sůl |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 681,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka bešamelová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý kořen na bešamelu postup přípravy receptu:
1 | Kořeny omyjeme oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 3500 ml vody, přidáme šťávu z citronů, mouku a uvedeme k varu. Vaříme 50 minut. Ohřejeme bešamelovou omáčku, vařené kořeny do ní přendáme a vše povaříme 15 minut. Dosolíme dle chuti. |
2 | Takto upravený černý kořen je vhodnou přílohou k telecí pečeni. |