Želírovaná mrkev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želírovaná mrkev
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29685 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 69,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želírovaná mrkev postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka o síle 3 mm. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Vaříme 3 minuty. |
2 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme jí na rozpáleném másle. Přidáme vařenou mrkev, tymián, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a 100 ml vody. Vaříme 30 minut. |
3 | Před servírováním vyjmeme tymián. |