Celer v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer v páře
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29686 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 556kJ
1% Sacharidy 3 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 34 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 139,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer v páře postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky o síle 5 mm. Potřeme citronem a vaříme v páře 40 minut. |
2 | Máslo rozpustíme a polijeme jím uvařený celer, posypeme sekanou petrželí. |