Peperonata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Peperonata
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29688 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
180 g | Paprika červená |
180 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 574,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Peperonata postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Rajčata pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme papriku, bobkový list a zakryté dusíme 10 minut. Přisypeme rajčata, osolíme a opepříme a dusíme dalších 30 minut. |
3 | Podáváme vychlazené. |