Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29689
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
350 g Fazolové lusky zelené
150 g Játra telecí
4 g Koriandr čerstvý
200 g Kuřecí prsa
40 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
4 g Rozmarýn čerstvý
80 g Šalotka
300 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
300 g Vepřová panenka
200 ml Víno madeira
400 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
46% Sodík 918 mg
55% Bílkoviny 31 g

Fazolová paštika postup přípravy receptu:

1

Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

2

Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut.

3

Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin.

4

Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit.

5

Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem.

6

Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků.

7

Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept