Kukuřičný vegetariánský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičný vegetariánský salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29691 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 ks | Citrony |
150 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
120 g | Mrkev kořen |
90 ml | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
2 špetka | Sůl |
160 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičný vegetariánský salát postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme, slijeme a necháme okapat. Papriky necháme chvíli péct při 200 °C, poté z trouby vyjmeme a oloupeme jim slupky. |
2 | Tykve a mrkve oloupeme, pokrájíme na nudličky a spaříme ve vroucí vodě. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu rozmačkáme vidličkou. Kukuřici scedíme a necháme okapat. Všechnu zeleninu smícháme dohromady. Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou zalijeme salát. |
3 | Posypeme sekanou bazalkou. |