Lilkovo-paprikový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkovo-paprikový salát
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29692 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
240 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
500 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Olej stolní |
500 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 245,7mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Lilek, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tykev, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkovo-paprikový salát postup přípravy receptu:
1 | Lilky pokrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném másle. Osolíme a vyjmeme z pánve. Přilijeme 20 ml oleje a osmahneme pokrájené tykve a papriky. Na 50 ml oleje osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, osmaženou zeleninu a bylinky. Osolíme a opepříme. |
2 | Zakryté dusíme 40 minut. |
3 | Vychladlý salát polijeme citronovou šťávou a zbytkem oleje. |