Jednoduchý recept

Řeřichová polévka s mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29696
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
60 g Houby čerstvé
2 ks Mrkev kořen
0,5 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 ks Pórek
1 ks Rajčata
36 ks Řeřicha
1 ks Salát hlávkový
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
7% Sacharidy 26 g
165% Tuky 124 g
66% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Řeřichová polévka s mrkví postup přípravy receptu:

1

Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.

2

Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept