Červený řepný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený řepný salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29698 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
55 g | Červená řepa |
20 ml | Ocet jablečný |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 726,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Ocet jablečný, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený řepný salát postup přípravy receptu:
1 | Červenou, sterilovanou řepu nakrájíme na plátky a necháme je okapat. Šťávu si odložíme. Vedle v misce důkladně smícháme ostatní suroviny, vložíme kousky řepy a směs necháme stát 1/2 hodiny v pokojové teplotě. Pak salát naservírujeme na talíř a přelijeme ho řepnou šťávou. |
Poznámka
Do salátu můžeme přidat i kostičky cibule.