Kaštany dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštany dušené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29699 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Fenykl obecný |
600 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kaštany jedlé |
75 g | Máslo čerstvé |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 622,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštany dušené postup přípravy receptu:
1 | Kaštany vyskládáme na plech a vložíme je na 7 minut do vyhřáté trouby, aby se daly oloupat. Kaštany oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme kousek fenyklu a vaříme 20 minut. Přidáme máslo, osolíme, vodu necháme vyvařit na čtvrtinové množství, čímž šťáva mírně zhoustne. Kaštany budou díky máslu pěkně lesklé. |
2 | Podáváme jako přílohu ke zvěřině. |