Jednoduchý recept

Tuřín plněný drůbeží směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29700

Ingredience

50 ml Bešamel
150 g Drůbeží maso vařené
250 ml Hovězí vývar základní
30 ml Mléko polotučné
25 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
5 g Sůl
400 g Tuřín
1 ks Vejce slepičí
20 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 9 g
47% Sodík 944 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tuřín plněný drůbeží směsí postup přípravy receptu:

1

Kulatější tuříny vydlabeme tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vydlabanou dužinu posekáme. Drůbeží vařené maso nakrájíme nadrobno, šalotku najemno, strouhanku navlhčíme mlékem. Do misky vložíme drůbeží maso, přisypeme šalotku, přidáme strouhanku, vejce, dužinu, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. Touto směsí naplníme tuříny.

2

Pekáček vymažeme máslem a tuříny do něj naskládáme vedle sebe. Pokapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna na mírném ohni 25-30 minut a tuříny často poléváme máslem. V případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru.

3

Upečené tuříny vyjmeme, do zbylé šťávy v pekáčku nalijeme bešamel, vývar a vaříme, dokud se tekutina neodpaří natolik, že šťáva zhoustne. Vzniklou šťávou tuříny na talířích přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept