Tuřín plněný drůbeží směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín plněný drůbeží směsí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29700 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 ml | Bešamel |
150 g | Drůbeží maso vařené |
250 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Šalotka |
30 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
400 g | Tuřín |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 181,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hovězí vývar základní, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Tuřín, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín plněný drůbeží směsí postup přípravy receptu:
1 | Kulatější tuříny vydlabeme tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vydlabanou dužinu posekáme. Drůbeží vařené maso nakrájíme nadrobno, šalotku najemno, strouhanku navlhčíme mlékem. Do misky vložíme drůbeží maso, přisypeme šalotku, přidáme strouhanku, vejce, dužinu, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. Touto směsí naplníme tuříny. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a tuříny do něj naskládáme vedle sebe. Pokapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna na mírném ohni 25-30 minut a tuříny často poléváme máslem. V případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru. |
3 | Upečené tuříny vyjmeme, do zbylé šťávy v pekáčku nalijeme bešamel, vývar a vaříme, dokud se tekutina neodpaří natolik, že šťáva zhoustne. Vzniklou šťávou tuříny na talířích přelijeme. |