Recept

Jablka pečená s oříškovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29707

Ingredience

oříškový krém
120 g Cukr krupice
500 ml Mléko plnotučné
30 g Ořechy lískové
20 g Pudinkový prášek - vanilkový
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Jablka pečená s oříškovým krémem
50 g Cukr krupice
5 ks Jablka
50 g Máslo čerstvé
2 cl Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
20% Sacharidy 72 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 39 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jablka pečená s oříškovým krémem postup přípravy receptu:

1

Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem.

2

Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept