Jablka pečená s oříškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka pečená s oříškovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29707 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
oříškový krém | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
500 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Ořechy lískové |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Jablka pečená s oříškovým krémem | |
50 g | Cukr krupice |
5 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 cl | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 270,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 631,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Jablka, Rum, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka pečená s oříškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem. |
2 | Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém. |