Jednoduchý recept

Tuřín plněný krupicovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 29711
Kategorie: Zelenina

Ingredience

40 ml Bešamel
250 ml Hovězí vývar základní
70 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
100 g Pšeničná krupice
8 g Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)
500 g Tuřín
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
65% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Tuřín plněný krupicovou směsí postup přípravy receptu:

1

Tuříny vydlabeme, necháme po obvodu asi 1 cm silnou stěnu. Krupici nasypeme do vývaru, zvolna přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Krupice by měla zhoustnout na kaši, máme-li ji příliš řídkou, vaříme déle. Necháme trochu vychladnout a vmícháme do krupice máslo se strouhaným sýrem. Touto směsí naplníme tuříny.

2

Pekáček vymažeme máslem, plněné tuříny vyskládáme do pekáčku vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, v případě potřeby podlijeme troškou vývaru. Tuříny vyjmeme, šťávu zalijeme bešamelem, přidáme posekanou vydlabanou dužinu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí.

3

Upečené brukve rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept