Tuřín plněný krupicovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín plněný krupicovou směsí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29711 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 ml | Bešamel |
250 ml | Hovězí vývar základní |
70 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pšeničná krupice |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Tuřín |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 33,9mg |
Draslík | 129,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín plněný krupicovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Tuříny vydlabeme, necháme po obvodu asi 1 cm silnou stěnu. Krupici nasypeme do vývaru, zvolna přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Krupice by měla zhoustnout na kaši, máme-li ji příliš řídkou, vaříme déle. Necháme trochu vychladnout a vmícháme do krupice máslo se strouhaným sýrem. Touto směsí naplníme tuříny. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, plněné tuříny vyskládáme do pekáčku vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, v případě potřeby podlijeme troškou vývaru. Tuříny vyjmeme, šťávu zalijeme bešamelem, přidáme posekanou vydlabanou dužinu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Upečené brukve rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku. |