Tuřín plněný masovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín plněný masovou nádivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29713 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
270 ml | Bešamel |
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
100 g | Telecí kýta |
400 g | Tuřín |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta, Tuřín, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín plněný masovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Tuříny vydlabeme, necháme stěny silné asi 1 cm. Šunku, telecí maso, žampiony nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky, zalijeme bešamelem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Touto nádivkou naplníme tuříny, narovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme 200 ml bešamelu, zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Nyní odkryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme. Tuříny vyndáme, do pekáčku přilijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. |
2 | Tuříny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z pekáčku. |