Jednoduchý recept

Šťovík dušený

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 29721

Ingredience

1 špetka Cukr moučkový
300 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
3 ml Omáčka ústřicová
2 g Pepř černý mletý
30 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
600 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 671 mg
10% Bílkoviny 5 g

Šťovík dušený postup přípravy receptu:

1

Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylé listy omyjeme a podusíme v trošce vody asi 5 minut.

2

V pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme šťovík, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dusíme 40 minut. Šťovík vyndáme posekáme nadrobno, vrátíme do hrnce, žloutky rozmícháme se smetanou a máslem, přidáme ke šťovíku a rozmícháme. Zakápneme ústřicovou nebo sojovou pikantní omáčkou. Již nevaříme.

3

Takto upravený šťovík je vhodný k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept