Šťovík dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťovík dušený
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29721 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr moučkový |
300 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ml | Omáčka ústřicová |
2 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Smetana 12% (konzumní) |
600 g | Šťovík |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,4mg |
Draslík | 437,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Omáčka ústřicová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťovík dušený postup přípravy receptu:
1 | Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylé listy omyjeme a podusíme v trošce vody asi 5 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme šťovík, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dusíme 40 minut. Šťovík vyndáme posekáme nadrobno, vrátíme do hrnce, žloutky rozmícháme se smetanou a máslem, přidáme ke šťovíku a rozmícháme. Zakápneme ústřicovou nebo sojovou pikantní omáčkou. Již nevaříme. |
3 | Takto upravený šťovík je vhodný k pečeným masům. |