Batáty pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batáty pečené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29722 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory sladké (Batáty) |
10 g | Cukr moučkový |
10 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 165kJ
3% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 10 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cukr moučkový, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Batáty pečené postup přípravy receptu:
1 | Batáty omyjeme, položíme vedle sebe na plech a pečeme ve slupce asi 20 minut. Upečené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme pomerančovou šťávou a posypeme troškou cukru. |
2 | Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm. |