Hrášek s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29723 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
250 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Máta |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 165,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zelený hrášek vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 15 minut. Hrášek scedíme, dáme ho do pánve s rozehřátým máslem, přisypeme posekané bylinky, špetku máty, krátce orestujeme, jen tak, aby se hrášek leskl a voněl po bylinkách. |
2 | Podáváme jako oblohu k pečeným masům. |