Recept

Indická bramborová polévka s cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29726

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín mletý
2 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Voda pitná
1000 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
43% Sodík 853 mg
9% Bílkoviny 5 g

Indická bramborová polévka s cibulí postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.

2

Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.

3

Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.

4

Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.

Poznámka

použijeme cca 1 cm velký kousek zázvoru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept