Ravioly s janovským pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly s janovským pestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2973 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Bazalka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Ravioli |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 312,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly s janovským pestem postup přípravy receptu:
1 | Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím na suché pánvi zprudka opražíme piniové oříšky a poté je rozmixujeme s najemno nakrájeným česnekem a nasekanou bazalkou. Dochutíme solí, přidáme strouhaný parmazán a olivový olej a promixujeme, až vznikne krémová omáčka. |
3 | Okapané těstoviny promícháme s pestem a podáváme. |