Jednoduchý recept

Brambory zapečené s husími játry

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29733

Ingredience

400 g Brambory
200 g Játra husí
40 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Strouhanka
80 g Sýr Gruyére
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
6% Sacharidy 22 g
29% Tuky 22 g
59% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Brambory zapečené s husími játry postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Husí játra pokrájíme na kostičky. Pekáček vymažeme máslem.

2

Na dno pekáčku v jedné vrstvě naskládáme plátky brambor, trochu osolíme, druhá je tvořena kostičkami jater a třetí vrstvou budou opět brambory. Opět osolíme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem, zakapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35-40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept