Brambory zapečené s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s husími játry
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29733 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Játra husí |
40 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
40 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 306,5mg |
Draslík | 554,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Játra husí, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Husí játra pokrájíme na kostičky. Pekáček vymažeme máslem. |
2 | Na dno pekáčku v jedné vrstvě naskládáme plátky brambor, trochu osolíme, druhá je tvořena kostičkami jater a třetí vrstvou budou opět brambory. Opět osolíme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem, zakapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35-40 minut. |