Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29735 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Křepelčí studený bujon [29586] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Hřebíček mletý |
4 ks | Jalovec |
1 kg | Křepelka |
200 g | Kuřecí křídla |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
150 g | Petržel kořen |
150 g | Pórek |
0,5 dl | Rakytníková šťáva |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno madeira |
5 dl | Víno portské |
7 dl | Voda pitná |
Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí | |
150 g | Bažantí prsa |
2 cl | Hruškovice |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Pšenice Špalda |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 225,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 385,6mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Křepelka, Kuřecí křídla, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pórek, Rakytníková šťáva, Víno portské, Bažantí prsa, Hruškovice, Máslo bylinkové, Petržel kudrnka, Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí postup přípravy receptu:
1 | Bažantí omytá prsa osušíme a pokrájíme na nudličky. Špaldovou pšenici promyjeme v sítu a necháme odkapat. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci na bylinkovém másle nejdříve podusíme maso, pak přidáme pšenici, promícháme a dusíme pod pokličkou 4 minuty. |
3 | Maso osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem křepelčího bujonu, přimícháme 2 cl hruškovice a povaříme 6 - 8 minut, popřípadě dochutíme solí, přimícháme petrželku a podáváme. |
4 | Křepelčí studený bujon [29586]: |
5 | Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. |
6 | Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. |
7 | Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. |
8 | Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. |
9 | Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. |