Recept

Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29735
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
1 kg Křepelka
200 g Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
7 dl Voda pitná
Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí
150 g Bažantí prsa
2 cl Hruškovice
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pšenice Špalda
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,100 kcal
Kilojoule 4 604kJ
19% Sacharidy 69 g
200% Tuky 150 g
30% Sodík 591 mg
148% Bílkoviny 83 g

Křepelčí polévka se špaldovou pšenicí postup přípravy receptu:

1

Bažantí omytá prsa osušíme a pokrájíme na nudličky. Špaldovou pšenici promyjeme v sítu a necháme odkapat. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci na bylinkovém másle nejdříve podusíme maso, pak přidáme pšenici, promícháme a dusíme pod pokličkou 4 minuty.

3

Maso osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem křepelčího bujonu, přimícháme 2 cl hruškovice a povaříme 6 - 8 minut, popřípadě dochutíme solí, přimícháme petrželku a podáváme.

4

Křepelčí studený bujon [29586]:

5

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

6

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

7

Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

8

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

9

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept