Rýže vařená ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže vařená ve vývaru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29739 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
8 g | Sůl |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 63,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže vařená ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme do jemného cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme chvilku okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rýži a zvolna dusíme, až se odpaří voda z oplachování. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla vsáknout, pokud ne, slijeme ji. |
2 | Rýži podáváme jako přílohu k drůbeži. |