Vařená rýže italská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená rýže italská
Vařená rýže italská
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29741 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
8 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 45,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená rýže italská postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme špetku šafránu a vaříme 18-20 minut. Scedíme, vmícháme do rýže 1 lžíci másla a strouhaný parmezán. |
2 | Podáváme jako teplou přílohu k pečeným masům. |