Recept

Křepelčí bujon s masovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29743
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
1 kg Křepelka
200 g Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
7 dl Voda pitná
Křepelčí bujon s masovými knedlíčky
200 g Bažantí prsa
2 cl Hruškovice
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,122 kcal
Kilojoule 4 693kJ
15% Sacharidy 54 g
210% Tuky 158 g
32% Sodík 647 mg
151% Bílkoviny 85 g

Křepelčí bujon s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Omytá bažantí prsa velmi jemně pokrájíme, popřípadě umeleme na masovém strojku, ale nahrubo.

2

Maso v misce vymícháme s celým vejcem, husím sádlem, strouhankou, omytou a drobně pokrájenou petrželkou, 2 špetkami solí a pepřem. Masovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé tužší knedlíčky (když namáčíme prsty do studené vody, tak se na ně maso nelepí).

3

Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

4

V hrnci přivedeme k varu křepelčí bujon, vložíme do něj masové knedlíčky, přimícháme 2 cl hruškovice a vaříme přibližně 4-7 minut.

5

Knedlíčky by měly vyplavat na povrch polévky.

6

Dochutíme solí, pepřem, přimícháme pažitku a podáváme.

7

Křepelčí studený bujon [29586]:

8

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

9

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

10

Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

11

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

12

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept