Křepelčí bujon s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelčí bujon s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29743 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Křepelčí studený bujon [29586] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Hřebíček mletý |
4 ks | Jalovec |
1 kg | Křepelka |
200 g | Kuřecí křídla |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
150 g | Petržel kořen |
150 g | Pórek |
0,5 dl | Rakytníková šťáva |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno madeira |
5 dl | Víno portské |
7 dl | Voda pitná |
Křepelčí bujon s masovými knedlíčky | |
200 g | Bažantí prsa |
2 cl | Hruškovice |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 296,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 456,2mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Křepelka, Kuřecí křídla, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Husí sádlo, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pórek, Rakytníková šťáva, Víno portské, Bažantí prsa, Hruškovice, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelčí bujon s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omytá bažantí prsa velmi jemně pokrájíme, popřípadě umeleme na masovém strojku, ale nahrubo. |
2 | Maso v misce vymícháme s celým vejcem, husím sádlem, strouhankou, omytou a drobně pokrájenou petrželkou, 2 špetkami solí a pepřem. Masovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé tužší knedlíčky (když namáčíme prsty do studené vody, tak se na ně maso nelepí). |
3 | Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. |
4 | V hrnci přivedeme k varu křepelčí bujon, vložíme do něj masové knedlíčky, přimícháme 2 cl hruškovice a vaříme přibližně 4-7 minut. |
5 | Knedlíčky by měly vyplavat na povrch polévky. |
6 | Dochutíme solí, pepřem, přimícháme pažitku a podáváme. |
7 | Křepelčí studený bujon [29586]: |
8 | Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. |
9 | Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. |
10 | Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. |
11 | Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. |
12 | Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. |