Recept

Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29745

Ingredience

marinované maso
200 g Bažantí prsa
2 polévková lžíce Hruškovice
1 kávová lžička Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí křídla
1 kg Křepelka
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
2 stroužek Česnek
Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Grapefruity
100 g Kompot ananasový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 367kJ
10% Sacharidy 37 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 330 mg
76% Bílkoviny 43 g

Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem postup přípravy receptu:

1

Bažantí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, přimícháme 1 lžičku olivového oleje, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře a 2 lžíce hruškovice. Směs promícháme a necháme 1 hodinu marinovat. Ananasový kompot scedíme.

2

Po hodině si v hrnci přivedeme 1 litr křepelčího bujonu k varu, vložíme do něj marinované maso, zmírníme teplotu a vaříme 6 - 8 minut.

3

Omytý a oloupaný grapefruit rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme bílou, hořkou slupku.

4

V misce vyšleháme 2 žloutky se 1 špetkou soli, 1 špetkou bílého pepře, přidáme 3 lžíce grapefruitové dužiny, 1 lžíci grapefruitové šťávy a 2 lžíce citronu.

5

Směs dobře vymícháme a opatrně ji vlijeme do 1 litru křepelčího bujonu, přidáme zbylé dílky grapefruitu, 100 g ananasu, povaříme 4 minuty a podáváme.

6

Křepelčí studený bujon [29586]:

7

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

8

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

9

Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

10

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

11

Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept