Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29745 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
marinované maso | |
---|---|
200 g | Bažantí prsa |
2 polévková lžíce | Hruškovice |
1 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Křepelčí studený bujon [29586] | |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Hřebíček mletý |
4 ks | Jalovec |
1 kg | Křepelka |
200 g | Kuřecí křídla |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
150 g | Petržel kořen |
150 g | Pórek |
0,5 dl | Rakytníková šťáva |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno madeira |
5 dl | Víno portské |
7 dl | Voda pitná |
Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Grapefruity |
100 g | Kompot ananasový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 818,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Křepelka, Kuřecí křídla, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Grapefruity, Kompot ananasový, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Hruškovice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pórek, Rakytníková šťáva, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem postup přípravy receptu:
1 | Bažantí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, přimícháme 1 lžičku olivového oleje, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře a 2 lžíce hruškovice. Směs promícháme a necháme 1 hodinu marinovat. Ananasový kompot scedíme. |
2 | Po hodině si v hrnci přivedeme 1 litr křepelčího bujonu k varu, vložíme do něj marinované maso, zmírníme teplotu a vaříme 6 - 8 minut. |
3 | Omytý a oloupaný grapefruit rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme bílou, hořkou slupku. |
4 | V misce vyšleháme 2 žloutky se 1 špetkou soli, 1 špetkou bílého pepře, přidáme 3 lžíce grapefruitové dužiny, 1 lžíci grapefruitové šťávy a 2 lžíce citronu. |
5 | Směs dobře vymícháme a opatrně ji vlijeme do 1 litru křepelčího bujonu, přidáme zbylé dílky grapefruitu, 100 g ananasu, povaříme 4 minuty a podáváme. |
6 | Křepelčí studený bujon [29586]: |
7 | Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. |
8 | Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. |
9 | Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. |
10 | Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. |
11 | Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. |