Jednoduchý recept

Francouzská polévka z plodů moře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29748

Ingredience

1 kávová lžička Chilli omáčka
1 kg Filé rybí
500 g Garnát obecný
250 g Hřebenatka
750 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Pórek
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 l Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
108% Sodík 2 g
221% Bílkoviny 124 g

Francouzská polévka z plodů moře postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vložíme na slabé plátky nakrájený pórek a prolisovaný česnek a cca 5 minut orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tymián, papriku, chilli omáčku a protlak. Přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme. Poté přidáme na kousky nakrájenou rybu, vyloupané garnáty, omyté mušle a zakryté vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec vložíme omyté a nakrájené hřebenatky, povaříme 2 minuty, ochutíme solí a pepřem.

2

Rybu a mořské plody rozdělíme do misek, zalijeme vývarem, dozdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Z pórku nakrájíme pouze bílou část.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept