Recept

Janovská minestrone s pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29749

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 ks Cuketa
450 g Fazole červené sterilované
0,5 kávová lžička Kurkuma
3 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 šálek Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Tuřín
0,5 hrnek Těstoviny Penne
500 ml Víno bílé
1000 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 621kJ
9% Sacharidy 33 g
149% Tuky 112 g
36% Sodík 726 mg
22% Bílkoviny 12 g

Janovská minestrone s pestem postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme.

3

Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept