Janovská minestrone s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janovská minestrone s pestem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29749 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
450 g | Fazole červené sterilované |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
3 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
0,5 šálek | Sýr Parmezán |
0,5 hrnek | Těstoviny Penne |
1 ks | Tuřín |
500 ml | Víno bílé |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 334,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole červené sterilované, Kurkuma, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Tuřín, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janovská minestrone s pestem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme. |
3 | Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme. |