Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě
Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29752 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
4 ks | Červená řepa |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
2 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hrušky, Jablka, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme. |
2 | Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku. |
3 | Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem. |
4 | Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. |
5 | Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet. |
6 | Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky. |