Recept

Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29752
Kategorie: Rýže

Ingredience

4 ks Červená řepa
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
1 kávová lžička Zázvor celý
2 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
40% Sacharidy 144 g
13% Tuky 10 g
31% Sodík 630 mg
34% Bílkoviny 19 g

Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme.

2

Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.

3

Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem.

4

Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.

5

Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet.

6

Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept