Recept

Jehněčí zapečená rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 29757

Ingredience

1 plátek Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
1 ks Jablko granátové
500 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 šálek Rýže dlouhozrnná
0,5 šálek Rýže neloupaná (Natural)
0,3 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
1 l Vývar slepičí
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 761kJ
33% Sacharidy 120 g
38% Tuky 29 g
66% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Jehněčí zapečená rýže postup přípravy receptu:

1

Na pánvi prudce orestujeme na kostičky nakrájené maso dohněda. Zmírníme oheň a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky žampionů, kostičky celeru, jablka a pečeme, dokud nám žampiony nezměknou. Přisypeme hrozinky, krátce pomícháme a vypneme.

2

Přivedeme k varu vývar, osolíme a okořeníme.

3

Na dno zapékací mísy nasypeme neuvařenou rýži, na ni navrstvíme směs z pánve a zalijeme horkým vývarem. Navrch umístíme oříšky a dáme zapéci do trouby na 1/2 hodiny. Necháme dojít ještě 5 minut pod pokličkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept