Recept

Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2977
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
40 g Kapary sterilované
1 kg Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
16% Sacharidy 57 g
781% Tuky 586 g
124% Sodík 2 g
16% Bílkoviny 9 g

Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev s natí očistíme, omyjeme, nať zkrátíme asi na 1cm a v mírně osolené vodě vaříme cca 8minut. Poté scedíme a necháme okapat.

2

Na suché pánvi roztavíme cukr a rozředíme ho asi 80ml vody a citronovou šťávou. Ve vzniklé tekutině mrkev prohřejeme.

3

Mezitím připravíme omáčku, uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kapary najemno nasekáme, nakládané okurky a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s hořčicí, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.

4

Mrkev přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept