Recept

Jehněčí kari s bramborami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 29770
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
450 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Kari pasta
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 255 mg
45% Bílkoviny 26 g

Jehněčí kari s bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.

2

Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou.

3

Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme.

4

Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut.

5

Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept