Černý kořen na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen na smetaně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29771 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
600 g | Černý kořen |
25 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 648,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Černý kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý kořen na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kořen oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme mouku, sůl a zvolna vaříme. Pokud vaříme kořen vcelku, vaříme ho asi 1 hodinu. Jestliže kořen předem nakrájíme, doba varu se zkracuje. Scedíme a nakrájíme na malé hranolky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kořen, orestujeme, přilijeme bešamel a jakmile šťáva začne probublávat, zalijeme smetanou, prohřejeme a můžeme podávat. |
3 | Kořen se používá stejně jako čekanka. |